Palmpasen 2022

Op zondag 10 april waren alle kinderen uitgenodigd, die de afgelopen vijf jaar hun eerste Heilige Communie hadden gedaan. In totaal zouden we 17 kinderen kunnen verwachten.

Helaas reageerden een beperkt aantal van hen en zaten we die zondagochtend met een tweetal in de parochiezaal. De werklust was er niet minder om en aan de hand van de symbolen die bij zo’n palmpaasstok passen, werden er vier stokken versierd.

In de viering, die geleid werd door pastor Geerten Kok, vertelden het tweetal over hun ervaringen met het palmpaasverhaal, dat ze die ochtend hadden gehoord. De broodhaan; de eitjes, de palmtakjes en het houten kruis dat het lijden van Jezus verbeeldde.

Eén van de palmpaasstokken ging richting Theresiahof, waar de bewoners kunnen zien, dat we hen niet vergeten! De andere stok blijft in de kerk achter; zo zien we met Pasen dat ook jonge mensen met Pasen en de weken ervoor bezig zijn geweest.

KERSTBRUNCH 2019

In oktober 2019 dacht een werkgroep van vijf personen dat het wellicht mogelijk zou zijn om voor maximaal 25 personen een brunch op Tweede Kerstdag te kunnen verzorgen. Het zou een primeur zijn, want zo iets kenden we alleen van Goes of Heinkenszand op Eerste Kerstdag. Onze verwachtingen waren laag ingeschat: bij minder dan zes aanmeldingen ging het niet door.

We hadden een doelgroep: alleenstaande mensen, die Kerstmis niet alleen hoefden te vieren. Het bleken zo’n 178 personen te zijn in onze kern. Allemaal uitnodigen was onmogelijk; dus schreven we er 60 aan.

Binnen een week hadden we al 10 aanmeldingen en op 1 december hadden we het maximale aantal behaald. De pastorie kon niet meer mensen verantwoord en gezellig plaats bieden.

Onze lat lag hoog: we kopen niks ‘kant en klaar’, alles zelf samengesteld en tegen een – voor de kerncommissie- schappelijke kostprijs.

Gaandeweg vulde de groep zich aan met twee personen, die ook hun sporen hadden verdiend met gastvrijheid en kookkunst en we zetten ons plan door!

In een stemmige zaal kwamen de gasten die kerstdag binnen en genoten tussen 11.00- 14.00 uur van een uitgebreid menu. Zang en gesprekken aan tafel vormden een goede afwisseling. Na afloop maakten we de balans op: een geslaagde dag; voor herhaling vatbaar en… kostendekkend door bijdragen van Caritas kern ’s-Heerenhoek, parochiekerncommissie en een anonieme gift!

In 2020 zullen we waarschijnlijk weer zo’n Kerstbrunch opzetten, maar dan met een meer open inschrijving.

Werkgroep Kerstbrunch 2019

vrienden van Willibrord

Eind januari gaven we het startsein van onze nieuwe actie  ”Vrienden van Willibrord” om mensen bij onze parochiekerk te betrekken. Zij, die deelnemen aan de kerkbijdrage weten al hoe belangrijk een donatie voor een geloofsgemeenschap is. Ook in 2018 wisten velen de weg naar de parochiebijdrage/ actie Kerkbalans te vinden. In vergelijking met 2017 steeg het aandeel van 52> 53 % en was het nettoresultaat bijna € 1000.- hoger. Zodoende kunnen we hopelijk ons negatief resultaat beperken tot ongeveer 2000 euro en dat is (sinds jaren) historisch laag. De overige 47 % zo’n 586 parochianen vergat een bijdrage over te maken en die willen we natuurlijk wel als begunstiger behouden. Vandaar ons verzoek dat vervat is in een aparte bijlage bij dit nummer.

Als u uw parochiebijdrage over 2019/2020 heeft overgemaakt: hartelijk dank.

Bent u het vergeten? Wij zien uw goede voornemens graag tegemoet en zo blijft u ook verzekerd van uw maandelijkse Parochienieuws-blad, dat dan kosteloos wordt aangeboden. Wij willen graag dat onze H. Willibrorduskerk haar 150-jarig bestaan in augustus 2024 met verve kan vieren.

Foto: Ramon Mangold